Carnia WOLF® artegen föda

Vi tror att naturen har mycket att lära oss och borde fungera som inspirationskälla. Därför har vi försökt att göra ett hundfoder som innehåller vad din hund skulle ha ätit i vilt tillstånd. Det som framför allt utmärker en hunds matvanor är att den är en köttätare. Av den anledningen har vi gjort ett foder där 85% av råvarorna är animaliska. Av allt protein i Carnia WOLF® är minst 96% animaliskt och av allt fett är minst 99% animaliskt. Anslut dig i vår kamp för att hundar ska äta artegen föda.

Instruktion till foderbyte

Vid byte av foder från ett med lågt animaliskt innehåll till ett som har mycket kött i sig som Carnia kan vissa omställningsproblem uppstå. Fasa in det nya fodret under en övergångstid på 5-6 veckor för att minimera omställningsbesvär.

 

Matsmältningen kan påverkas med lös mage som effekt. Detta är en vanlig omställningseffekt vid byte av allt foder. Rätt bakterieflora måste växa till för att hantera det nya fodrets sammansättning. Vi har adderat FOS och MOS, näring för goda bakterier, för att minimera dessa problem.

 

Pälsen påverkas ofta. Detta gäller i synnerhet ifall du byter från ett foder med lågt animaliskt innehåll. Mekanismen är inte klarlagd men det verkar som om att hunden eller katten vet att den nu har tillgång till högvärdigt protein och därför fäller sin päls. Därefter växer en ny päls ut som är tjock och fin.

 

Kommentarer till receptet

När vi utvecklade receptet för Carnia WOLF® var det några olika aspekter som vi var tvugna att ta hänsyn till. Högst prioritet och övergripande målbild har varit att efterlikna vargens naturliga föda. Målsättning har varit att skapa ett foder med en så hög kötthalt som möjligt samtidigt som fetthalten upprätthålls på acceptabel nivå. Vi har aldrig kompromissat receptets målsättning på grund av råvarans pris utan enbart av produktionstekniska hänsyn.

 

Varför produktion i England?

Carnia WOLF® tillverkas i England av den enkla anledningen att Europas modernaste fabrik ligger där. Den typ av torrfoder vi har skapat finns det tyvärr ingen svensk fabrik som är i närheten av att kunna producera.

 

Varför potatis och betor?

Detta är tyvärr en produktionsteknisk hänsyn. Stärkelsen används för att binda ihop foderkulan. Vi hade självklart helst varit helt utan dessa ingredienser och vi har gjort allt vi kunnat för att hålla dess mängd på ett absolut minimum.

 

Varför cellulosa?

Vi har en cellulosamängd på 0,87% i Carnia WOLF®, den ingår som en del av fibermängden i analysen, detta för att försäkra oss om att matsmältningen ska fungera fullt ut. 

 

Varför hydrolyserat fågelprotein?

Hydrolyserat fågelprotein har högre proteinhalt och lägre mineralhalt än fågelmjöl. Framförallt har kalciumhalten varit prioriterad att hålla nere. Med hydrolyserat fågelprotein kan vi göra det utan att tillföra vegetabilier. Det hydrolyserade fågelproteinet tillika fågelmjölet vi använder kommer uteslutande från hönsfågel. I detta fall innebär det kyckling och höns men det kan finnas spår av kalkon. Inga andra källor har använts till dessa ingredienser.   

 

Varför så hög nivå av aska (mineral)?

Carnia WOLF® innehåller aska i nivåer som är jämförbara med flera vilda bytesdjur. Tabellerna nedan ger en indikation på värden för några tänkbara bytesdjur. Vi vill understryka att nivåerna i Carnia WOLF® ligger i paritet med, eller under vad som kan vara fallet i flera möjliga bytesdjur. 

 

Det kan även vara värt att beakta den totala mängden djuret konsumerar. Carnia WOLFX® räcker klart längre per kilo än ett konventionellt foder således konsumeras mindre total mängd aska än vad procenttalet indikerar.

 

Aska (angivet som procent av torrvikten)

Namn

Latin

Aska

ref.

Hjort (Nyfödd)

Odocileus virginianus

17,9%

1

Hare

Lepus americanus

17,5%

2

Mus (medium)

Mus musculus

17%

3

Råtta (medium)

Rattus norvegicus

15,9%

3

Sork

Microtus pennsylvanicus & 

13,5%

2

Clethrionsmys gapperi

Carnia WOLF® Original

12,0%

1. "Wildlife feeding and nutrition", 2: a uppl. Robbins (1993)

2.  "Nutrient and energy assimilation of prey by bobcats" Powers, Mautz, Pekins (1989)

3. "Vitamins E and A, and proximate composition of whole mice and rats used as feed" Douglas, Pennino, Dierenfeld (1994)

 

 

Innehåll:

Fågelmjöl, hydrolyserat fågelprotein, färsk kyckling, fågelfett, potatisflingor, kycklingdigestiv, betor, torkade ägg, laxolja, bryggerijäst, cellulosa, vitaminer och mineraler.

 

Analys:

Råprotein 40% (minst 96% animaliskt)

Råfett 22% (minst 99% animaliskt)

(Omega 3 0,97% & Omega 6 3,73%)

Växttråd 3%

Aska 12%

(Kalcium 2,33% & Fosfor 1,42%)

Vatten 8%

Kolhydrat 15%

 

Viktiga punkter:

Prebiotika: MOS och FOS kan hjälpa till att främja tillväxten av

nyttiga bakterier och på så sätt underlätta matsmältningen.

Omega 3 och 6: Essentiella fetter som även kan främja en frisk hud och glansig päls.

Tandhälsa: Foderkulans form är skapad för att främja tandhälsa.

L-Karnitin: Kan hjälpa till att upprätthålla idealvikten.

 

Kulans form:

Vitaminer & mineraler:

(12 månader efter tillverkning)

 

Vitamin A 18 500 IU/kg

Vitamin D3 1250 IU/kg

Vitamin E 170 IU/kg

Vitamin B1 8,7 mg/kg

Vitamin B2 20,89 mg/kg

Vitamin B6 4,96 mg/kg

Vitamin B12 114,89 mg/kg

Vitamin C 25,94 mg/kg

Biotin 273,78 mg/kg

Folsyra 1,46 mg/kg

Niacin 29,3 mg/kg

Kolinklorid 222,22 mg/kg

Pantotenat 18,8 mg/kg

 

DL-Methionin 1806,25 mg/kg

L-Karnitin 83,33 mg/kg

MOS 381,95 mg/kg

FOS 381,94 mg/kg

Yucca 173,61 mg/kg

Beta Karoten 2,78 mg/kg

Natrox 161,11 mg/kg

 

Kopparsulfat 20 mg

Zink 148 mg/kg

Järn 92mg/kg

Selen 0,22 mg/kg 

 

GMO:

Carnia WOLF® innehåller inga GMO

baserade ingredienser. Tyvärr är 

hundfodret inte helt fritt från GMO eftersom spår av (mindre än 1 % GMO) troligen kommer att hittas vid analys.

 

Konserveringsmedel:

Carnia WOLF® innehåller antioxidanter som konserveringsmedel. Dessa består av blandade tokoferoler (d.v.s vitamin E) men innehåller även rosmarin extrakt. Tokoferolerna består av alpha, beta, gamma och delta tokoferoler. 

 

Råvarans ursprung:

Råvarornas ursprung kan komma att ändras mellan de olika produktionerna. Vi strävar dock att använda råvaror som har sitt ursprung så nära fabriken som möjligt.

 

Fågelmjöl Storbritannien, hydrolyserat fågelprotein Tyskland, färsk kyckling

Storbritannien, fågelfett Storbritannien,

potatisflingor Storbritannien, kyckling-

digestiv Storbritannien, betor Stor-

britannien, torkade ägg Storbritannien, laxolja Storbritannien, bryggerijäst Sydafrika, cellulosa Tyskland, vitaminer & mineraler både från Storbritannien och Nederländerna.